Hőszivattyús hűtő-fűtő rendszerek telepítése

Hőszivattyú rendszerek tervezését és beépítését vállaljuk. A megfelelően kialakított rendszer képes az lakásfenntartási költségeket akár megfelezni! Energiatakarékos:fűt a kazán, hűt a légkondicionáló rendszerek helyett, illetve képes melegvizet is biztosítani. Kérje kollégáink tanácsadását, hogy Önnek a lehető legjobb megoldást válassza.

Termék kategóriák:

Hőszivattyú rendszerek tervezését és beépítését vállaljuk. A megfelelően kialakított rendszer képes az lakásfenntartási költségeket akár megfelezni! Energiatakarékos: fűt a kazán, hűt a légkondicionáló rendszerek helyett, illetve képes melegvizet is biztosítani.  Kérje kollégáink tanácsadását, hogy Önnek a lehető legjobb megoldást válassza.


A hőszivattyú olyan berendezés – kalorikus gép –, mely arra szolgál, hogy az alacsonyabb hőmérsékletű környezetből hőt vonjon ki és azt magasabb hőmérsékletű helyre szállítsa. Használatának célja a hőenergiával való gazdálkodás, melynek során hűtési energiát fűtésben (pl. melegvíz-készítésben) fel lehet használni, illetve környezeti hőt lehet hasznosítani. A hőszivattyú elvileg olyan hűtőgép, melynél nem a hideg oldalon elvont, hanem a meleg oldalon leadott hőt hasznosítják. Minden olyan fizikai elv alapján készülnek hőszivattyúk, melyeket a hűtőgépeknél is használnak. Leggyakoribbak a gőzkompressziós elven működő berendezések, de léteznek abszorpciós hőszivattyúk is. A hőszivattyúk fordított üzemmódban is működnek, ekkor a melegebb hely hűtésére is használhatók. A hőszivattyúk energiamérlegüket tekintve fordított üzemmódban működtetett hőerőgépnek, "erő-hő gépeknek" is felfoghatók.


(forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/H%C5%91szivatty%C3%BA)